Våtrumsmatta eller kakel i badrummet?

Funderar du på att renovera ditt badrum men är osäker på vilket material du ska välja? Kakel & klinkers anses oftast ge ett exklusivare utseende till ditt badrum, medan en våtrumsmatta är ett mer budgetvänligt alternativ. Båda delarna fungerar utmärkt när det kommer till att säkra badrummet mot vattenskador, så länge de sätts upp på rätt sätt. Om du vill ha hjälp med din badrumsrenovering kan du anlita oss, oavsett vilket material du väljer. Vi kan hjälpa dig med:

  • Våtrumsmatta
  • Kakel och klinkers
  • Golvvärme

Ska jag välja våtrumsmatta eller kakel?

Det finns olika faktorer som avgör om du ska välja en våtrumsmatta eller kakel när du renoverar eller bygger badrum. Båda två är ungefär lika säkra mot vattenskador idag, även om det för bara några år sedan rådde skillnader i säkerhet. Idag är det mer en fråga om pris och design när du ska välja vilket du vill ha. Vi har erfarenhet av att installera bägge delar och om du har frågor kan du gärna kontakta oss via vårt kontaktformulär.

  • Våtrumsmatta är billigare än kakel
  • Med kakel har du större behov av golvvärme
  • Det finns ett större utbud av kakel och klinkers

Så fungerar våtrumsmatta

En våtrumsmatta är billigare eftersom du inte behöver något annat undertill. Den är en fuktspärr i sig själv så länge den installeras på rätt sätt. Du ska alltid anlita en fackman för att vara säker på att det blir rätt och säkert. En våtrumsmatta är ett billigare alternativ än klinkers och kakel, både när det kommer till material- och arbetskostnad. Det finns många alternativ att välja mellan när det kommer till färger och mönster. Dessutom är våtrumsmattorna väldigt slitstarka och tåliga.

Så fungerar kakel

Kakel och klinkers kan varieras lite mer då de finns i en uppsjö av olika storlekar, färger och former. Det kräver dock mer arbete innan det läggs då keramikplattorna inte är fukttäta och därför behövs ett tätskikt undertill. Det är mycket viktigt att kakel och klinkers installeras på rätt sätt och därför är det en god idé att anlita oss när du ska renovera ditt badrum. Vi har lång erfarenhet och ger dig alltid ett prisförslag innan kontrakt skrivs. Kontakta oss via vårt formulär.

Varför golvvärme?

Om du väljer kakel i ditt badrum är det en bra idé att installera golvvärme. Detta då kakel och klinkers annars kan kännas kallt att gå på. Det ger en behaglig känsla att gå på ett golv som är uppvärmt. Om du har en tight budget är det vanligt att avstå golvvärme och vid val av en våtrumsmatta kan du mycket väl tacka nej till golvvärmen. Behöver du mer hjälp innan du bestämmer dig för vad du ska välja? Kontakta oss så hör vi av oss!