Att tänka på när du ska renovera ditt badrum i Sandviken

Det är svårt att hitta duktiga hantverkare i Sandviken och många andra delar av landet. Så hur kan du vara säker på att hantverkaren du planerar att anlita är duktig? Vad är viktigt att tänka på? De här är frågor som är vanliga när man ska anlita hantverkare, men kanske extra vanligt vid en badrumsrenovering. I denna artikel besvarar vi några av dessa frågor.

Tips på viktiga saker att tänka på när man ska anlita hantverkare för sin badrumsrenovering i Sandviken

Badrumsrenoveringar kan bli dyra om man inte tänker till innan projektet kör igång. Det krävs en hel del tålamod med att välja rätt badrumsföretag i Sandviken. Det är givetvis helt klart värt det, men kan vara frustrerande under sökandet. 

Väljer du ett skickligt badrumsföretag så blir hela utförandet både snyggare, enklare och trevligare. 
Det är verkligen A och O att kontrollera att badrumsföretaget och hantverkaren har certifikaten som krävs för en badrumsrenovering i Sandviken. Vi på Hembad har givetvis alla certifikat och utbildade hantverkare som krävs för en badrumsrenovering.

Viktigt med Bygganmälan & Bygglov vid badrumsrenovering i Sandviken

Innan du påbörjar någon typ av badrumsrenovering så rekommenderar vi dig att undersöka hos kommunen om du behöver göra en bygganmälan eller söka om bygglov. Ibland räcker det att göra en bygganmälan men kontakta kommunen och ta reda på vad som gäller för din bostad. Det kan ta lite tid hos kommunen så var ute i god tid.

Hur mycket av ROT-avdraget får man använda vid badrumsrenovering?

Prata med Skatteverket om du når de krav som ställs och har betalt tillräckligt mycket skatt för att använda dig av ROT-avdraget för din renovering. 

Du har möjligheten att använda ROT-avdraget när du utför en badrumsrenovering i din bostad. Du använder ROT-avdraget genom att utföraren av renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du betalt fakturan så begär vi som Badrumsföretag utbetalning från Skatteverket. Om/när skatteverket godkänner utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration.

Har Hembad de certifikat som krävs?

Givetvis!
Det är väldigt viktigt att även kontrollera att badrumsföretaget du planerar att anlita har F-skatt och saknar skatteskulder hos Skatteverket. Du kan kolla detta hos Skatteverket om du känner dig osäker. Vi har inga skatteskulder och innehar F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.

Recensioner & Omdömen på webben

Det är viktigt att man läser på om företaget som man planerar att anlita. Vad står det egentligen på webben? Kontrollera recensioner för att säkerställa att badrumsföretaget gör ett tryggt och väl utfört arbete. Vi är själva mycket stolta över våra många fina recensioner från privatpersoner i Gävleborgs län.

Skriv avtal med badrumsföretaget

Vi skriver alltid ett tydligt avtal vid en badrumsrenovering. Detta är väldigt viktigt för att båda parter ska känna sig trygga genom hela renoveringen. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med badrumsföretaget som ska utföra renoveringen. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om.

Boka ett hembesök med Hembad!

Fyll i nedanstående formulär, så återkopplar en av våra representanter till dig inom kort för att boka in ett kostnadsfritt hembesök med offertlämning