Renovera badrum i Sandviken

Badrummet är ett av de allra viktigaste rummen i bostaden, vilket gör badrumsrenovering till en av de vanligaste formerna av uppfräschning. Det är ett av de få rum där vi kan njuta av lite egentid bakom en låst dörr, något som särskilt småbarnsföräldrar uppskattar. Här är det viktigt med både funktionalitet och trivsel. Samt att badrummet är utfört enligt gällande regler och med de tekniker som krävs för att undvika vattenläckage mm. Du som är bosatt i Sandviken har en mängd möjligheter att ge ditt badrum den renovering som behövs för att du ska kunna trivas som bäst. Framförallt handlar det om att det blir till ett utrymme som speglar din personlighet och dina behov. Här nedan kommer vi att ge dig användbara tips vid renovering av badrum i Sandviken samt berätta hur arbetet går till. Du kan självklart alltid kontakta oss angående dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att förverkliga just dina badrumsplaner!

  • Ett personligt badrum som fyller dina behov
  • Badrummet ett av bostadens viktigaste rum

Hur går det till att renovera badrum i Sandviken?

Till att börja med är det mycket vanskligt att utföra en renovering av badrum på egen hand. Det här är ett arbete som bör utföras av auktoriserad firma, eftersom det annars kan uppstå vattenläckage och liknande om du inte är helt säker på vad du gör. Följden av ett egenhändigt utfört arbete som leder till skador är att det är svårt att få ut någon ersättning från försäkringsbolaget. Tveka därför inte att kontakta oss när du planerar att renovera ditt badrum i Sandviken. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra arbetet på ett korrekt sätt. Allt för att du som kund ska känna dig trygg. För att kunna uppskatta pris och tidsåtgång för uppdraget gör vi ett hembesök hos dig. Tillsammans gör vi sedan en plan baserat på dina önskemål, som bland annat innefattar datum när vi kör igång med arbetet samt när du vill att det ska vara klart. Vi går också igenom materialval samt ger en prisuppskattning.

  • En auktoriserad firma för korrekt utförd badrumsrenovering
  • Planering baserad på dina önskemål

Kakel, klinkers eller våtrumsmatta?

En badrumsrenovering handlar om att ta ställning till en rad olika valmöjligheter. Här handlar det inte enbart om att välja ut en toalettstol, handfat, dusch och liknande utan också att bestämma vilket material du vill ha på väggar och golv. Eftersom golvet tar upp en så stor yta i rummet är det både av praktisk och visuell betydelse att det blir en variant som du känner fungerar. Ska du satsa på kakel på väggarna, klinkers på golvet eller en heltäckande våtrumsmatta? Det här är självklart en smaksak, där många anser att det förstnämnda alternativet är stiligare, samtidigt som det är dyrare än våtrumsmattan. Viktigt är att jämföra både pris och design för att komma fram till vad som blir bäst. Storleken på badrummet spelar en stor roll här, eftersom kostnaden baseras på det antal kvadratmeter golv som ska läggas. Oavsett val är själva underarbetet mycket viktigt, något som du inte behöver tänka på när du anlitar oss - vi vet precis vad som ska göras.

Golvvärme eller inte?

Beroende på en ren vanesak eller om du längtar efter att äntligen förse ditt badrum med varma golv, har du förstås möjlighet att få golvvärme installerat. Det här är något som inte enbart är skönt för dina fötter, du kan samtidigt njuta av ett varmt badrum under den kalla delen av året eller de där tidiga morgnarna när du känner dig lite frusen. En nyinstallation av golvvärme passar inte bara vid anläggandet av ett nytt badrum, utan också vid en renovering när du samtidigt byter ut golvet i badrummet. Om du sedan tidigare har golvvärme kanske den behöver ses över eller bytas ut. Det finns två olika varianter av golvvärme på marknaden: vattenburen respektive elektrisk. Ytterligare en positiv aspekt förutom värmen är att golvvärme gör badrummet mer lättstädat, till skillnad från när rummet är försett med element som samlar damm. Vänd dig till oss när du har funderingar om uppvärmda golv, så hjälper vi dig att välja rätt variant för ditt badrum.

Tips till dig i Sandviken för en trygg badrumsrenovering

När du ska renovera ditt badrum i Sandviken är det bra att du först av allt sätter dig ned och skriver eller ritar ned en plan inför renoveringen. Det här kan du med fördel göra med papper och penna. Gör gärna några alternativa skisser så att det finns några olika varianter att välja mellan. Det är viktigt att du lägger ned mycket tankeverksamhet här, så att du blir nöjd i slutändan. När du är klar med din planering så långt att du prickat in dina önskemål, kontaktar du oss för en dialog. Vår kunskap gör att vi kan avgöra vad som är möjligt att utföra och vad som behöver justeras i din plan. Mycket handlar också om vad det får kosta. Totalkostnaden för att renovera ett badrum i Sandviken varierar mycket beroende på materialval och yta, men räkna med en bit över 100 000 kronor för ett mindre badrum. Självklart ordnar vi med ROT-avdrag om du så skulle önska. Ta kontakt med oss via formuläret här på sidan så återkommer vi snarast!

Specialanpassad offert för din badrumsrenovering

Få ett kostnadsfritt hembesök från våra kunniga hantverkare i Sandviken. En representant kommer och mäter upp ditt badrum, diskuterar material och design men även lämnas prisuppgifter på plats. Skriv dina uppgifter i något av kontaktformulären på hemsidan för återkoppling från en duktig hantverkare.